Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - actueel
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Achtergronden

Take Me To Church
Op 18, 19 en 20 oktober vindt er een nieuwe editie plaats van het Take Me To Church festival in Haarlem. Het is de vierde keer dat Patronaat en Gitaarlem de handen ineen slaan om popconcerten te organiseren in de verschillende kerken die Haarlem rijk is.

Op 20 oktober neemt Grandbrothers het geluid in de Doopsgezinde Kerk over.
liefhebbers van Nils Frahm, Olafur Arnalds en Steve Reich? Dan is Grandbrothers dé artiest die je absoluut niet mag missen. De wonderschone melodieën van Erol Sarp en Lukas Vogel komen namelijk dicht in de buurt, maar hebben nog een extraatje: percussie, beats en elektronische tonen die uit een zelfgebouwd apparaat komen bovendrijven. Zo schuurt de muziek van het duo ook tegen elektronische pioniers als Trentemoller en Moderat aan. Elk optreden van Grandbrothers is uniek; de luisteraar wordt overdonderd en meegezogen in de instrumentale klanken die de zalen vullen. Dit zal vooral in de ruimte van de Doopsgezinde Kerk erg bijzonder worden!
Zaal open: 19:30 u Aanvang: 20:30 u | € 20,30 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50) kaarten: https://www.ticketmaster.nl/event/224727?brand=nl_patronaatCorde Vocali is een ensemble van 14 enthousiaste en ervaren zangers. Op 21 oktober treden ze op.

Corde Vocali brengt voornamelijk a capella muziek ten gehore. Hierbij wordt geen stijl of tijdvak geschuwd, concerten uit de afgelopen bijna 10 jaar illustreren dit. Zo zijn er concerten geweest met Spaanse barok muziek, Romantisch Frans repertoire, oude muziek van o.a. Hildegard von Bingen en de Leidse Koorboeken. Deze concerten stonden onder begeleiding van verschillende dirigenten afhankelijk van het gekozen repertoire, zo is er gewerkt met Fons Ziekman, Jeroen Spitteler, Fokko Oldenhuis, Martine des Tombe, Sarah Barrett, Pepijn Lagerwey, Peter de Groot en Eric Jan Joosse.

Komende concert staat onder leiding van Hans Noyens en we zingen Amerikaanse muziek. Een aantal close harmony songs uit The American Songbook, drie minimal music liederen van Philip Glass, Animal Crackers van Whitacre, Les chansons van Lauridsen en natuurlijk drie songs van Barber. Tijdens dit concert wordt Corde Vocali op de vleugel begeleidt door pianiste Lennie Kerkhoff.

Het belooft een bijzonder concert te worden u bent van harte uitgenodigd.
Kaarten à €15,= zijn te koop via www.CordeVocali.nlABC-Cursus

Haarlemse doopsgezinden, onderwijs en wetenschap in de lange 18e eeuw.

Op de donderdagmiddagen 25 oktober, 1, 8 en 15 november 2018 geven Sjoerd Bijker en Rineke Verheus-Nieuwstraten opnieuw een geschiedeniscursus. Dit keer zullen Haarlemse doopsgezinden en hun bijdragen aan cultuur, onderwijs en wetenschappen in een bredere context geplaatst worden. De focus ligt op de zgn. lange 18e eeuw, de tijd van de Verlichting. Niet alleen Pieter Teyler van der Hulst was daar een exponent van: ook andere Haarlemse doopsgezinden blijken volop in het discours betrokken te zijn geweest en veel belang gehecht te hebben aan een goede scholing. Boekdrukkers en –uitgevers hadden daarbij een sleutelrol. Natuurlijk zal er origineel materiaal getoond worden, en haken we, als daar aanleiding voor is, in op de actualiteit.

Plaats: Bibliotheek VDGH

Kosten: ca. € 5,- voor fotokopieën.

Opgave: vóór 17 oktober bij Natalie van Empelen, administratie VDGH, e-mail: administratie@vdgh.nl, tel. 023-532 1883