Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - over ons
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Collecten


Er zijn aan het einde van de dienst altijd twee collecten: een voor een speciaal doel en een voor de eigen gemeente. Als er een themadienst is bepaalt de groep die dat organiseert waar het geld naar toe gaat.
Naast de wekelijkse collecten is er in de zomer een midzomercollecte, waarvoor de leden een acceptgiro krijgen en jaarlijks een doel wordt vastgesteld. Een overzicht per maand:

 


 

Augustus: medisch transport Ghana.

Een hospitaaltje in Bangko, Ghana vraagt hulp bij het verschepen van een container medische hulpmiddelen naar Ghana. Mevrouw G. Dekker uit Egmond-Binnen gaat 2 keer per jaar ernaartoe om als vrijwilliger te helpen. Het ziekenhuis is in feite een eerstehulppost en een kraamkliniek. Er is materiaal geleverd dat in oktober verscheept moet worden. Hiervoor wordt ondersteuning gevraagd, zodat uiteindelijk dit ziekenhuisje goede zorg kan leveren.


September: ondersteuning MCC.

Mennonite Central Committee, waar zij helpt in Colombia en Ecuador in samenwerking met de doopsgezinde kerken aldaar om de vluchtelingen uit Venezuela een maaltijd, onderdak en eventueel werk te verschaffen. Deze vluchtelingen vertrekken uit Venezuela vanwege de economische crisis en de politieke instabiliteit.