Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - actueel
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Nieuws

Kreuzweg - een passie
'Kreuzweg' is geen concert of voorstelling, maar een beleving, gericht op stilte en meditatie. Zondag 24 maart om 10.30 uur zullen de Finse violiste Kirsti Apajalahti en pianist-componist Jan Marten de Vries dit passiestuk over het lijdensverhaal uit de bijbel op een bijzondere manier uitvoeren, als gelopen kruisweg in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.
lees meer >>
Vastenmaaltijden
In de zes weken voor Pasen kijken wij naar het kruis. In de oecumenische Vastenmaaltijden staan dit jaar de zeven woorden centraal, die Jezus aan het kruis gesproken heeft. 7 maart Joris Obdam en Willemien Ruygrok, 14 maart Alex Noord. lees meer >>
Bruno Klassiek
Noé Inui, viool & Vassilis Varvaresos, piano, Vrijdag 15 maart 2019, Doopsgezinde kerk Haarlem, Frankestraat 24. Aanvang 20.15 uur.

lees meer >>
Spaar & Hout: vrijwilligers gezocht
In verzorgingshuis Spaar en Hout wordt elke twee maanden een kerkdienst gehouden, onder verantwoordelijkheid van de VDGH. Deze dienst is met name bedoeld voor bewoners van Spaar en Hout en Tussenhout (afdeling voor dementerende bewoners) en de omliggende appartementencomplexen Den Hout en Middelhout.

 

lees meer >>
Lunchlezing april
Vrijdag 12 april komt prof. dr. Frits de Lange vertellen over zijn recente bestseller Heilige Onrust, een pelgrimage naar het hart van religie. lees meer >>