Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - actueel
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Gedenk je geliefden

Het is in de kerk een goede traditie om in de donkerste dagen van het jaar stil te staan bij hen die stierven. In veel kerken worden dan namen genoemd en kaarsen aangestoken. Dan blijkt telkens hoe goed het is om de naam van die ene te laten klinken. Juist omdat de wereld om je heen die naam allang vergeten lijkt of geen ruimte meer biedt voor jouw verlies.
Twee dominees, Pieter Terpstra uit Heemstede en Haarlems stadsdominee Tom de Haan, willen samen met de Haarlems Viooldiva's Suzanne Groot en Maria Eldering deze traditie toegankelijk maken juist ook voor mensen die geen lid van een kerk zijn. Zodat de naam van haar of hem nog één keer hardop mag klinken en je een kaarsje kunt branden. Geef als je dat wilt voor donderdag 1 november de naam of namen door die voor jou genoemd moeten worden, via haarlemkerk@gmail.com of Facebook.
Neem op zondagmiddag 4 november dus de tijd om stil te staan bij wie je bent verloren en kom naar de Grote- of St. Bavokerk. Ingang aan de Oude Groenmarkt. Aanvang 16.00uur, deuren open om 15.45uu
<< terug
Gedenk je geliefden