Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem - erfgoed
contact | links | sitemap | colofon | donaties
Frankestraat 24
2011 HV Haarlem
023 5321883
administratie@vdgh.nl

Erfgoed collectie

De VDGH beschikt over een bijzondere bibliotheek, diverse historische collecties en beheert de eigen archieven en die van doopsgezinde instellingen in Haarlem. De boeken en archiefstukken gaan terug tot in de 16e eeuw. De Archief- en Bibliotheekcommissie organiseert regelmatig activiteiten, kleine tentoonstellingen en lezingen met en over het dopers erfgoed. De collecties worden professioneel beheerd, toegankelijk gemaakt en beschikbaar gesteld. Een deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door een enthousiast team van vrijwilligers. De online archiefinventaris en online catalogus van de bibliotheek kunt u op deze website bekijken.

Boeken en andere publicaties over de Doopsgezinde gemeente Haarlem kunt u online aanschaffen via www.mennosimonsshop.nl.

Archief en bibliotheek zijn op dinsdag en woensdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. U bent dan welkom om de collecties te raadplegen en een deel van de bibliotheekcollectie is uitleenbaar. Bent u van plan te komen, maakt u dan een afspraak met de archivaris/bibliothecaris Mechteld Gravendeel (023 551 23 51, archiefbibliotheek@vdgh.nl).